shop
Leeg
nl

Share this

We’re on a mission to make your mornings easier and healthier.

Het verhaal achter Tamashi

Tamashi is ontstaan uit de overtuiging dat er in elk individu meer potentieel zit dan vaak tot uiting komt. Zowel qua persoonlijke ontwikkeling als levenservaring. Onze maatschappij heeft vandaag de dag nog steeds te weinig aandacht voor ons mensen als individu. Al is er in tijden van hoge werkdruk, stress en burnouts wel een beweging op gang gekomen die meer aandacht voor onze persoonlijke levenservaring naar voren schuift.

Het is vanuit die stijgende aandacht voor dit topic dat het concept Tamashi gegroeid is tot wat het vandaag is.

Onze visie focust zich op de driehoeksverhouding tussen Mind, Body & Spirit, waarbij een gezonde mind en body een gezonde basis vormen voor een optimale Spirit. Spirit staat in ons woordenboek namelijk voor levenservaring, dat zich in het Japans vertaalt naar … Tamashi!

Veel mensen focussen zich te veel op Spirit, maar vergeten dat dit begint bij de body & mind. Het is daar dat wij onze expertise willen aanbieden en eenvoudige oplossingen willen bedenken die onze community terug meer zin in het leven doet krijgen en hen de energie geeft om geluk te creëren.

Goodmorning was daarom een logisch gevolg toen we Tamashi opstartten. We proberen een totaaloplossing te bieden aan onze community waarmee we hen enerzijds het belang van een goeie ochtendroutine en een gezond ontbijt aanleren en anderzijds een gepaste ontbijtoplossing voorzien voor zij die ontbijten een onnodig moeilijke uitdaging vinden.

We are Tamashi. We exist for the purpose of bringing people closer to their goals!

Onze normen en waarden

Alles wat we zeggen en doen berust op deze vier pijlers:

 1. “This moment is all there is.” Ben je trots op wat je nu aan het doen bent? Ben je gelukkig? Je leeft maar één keer in dit moment. Dus zorg dat je er het beste van maakt voor jezelf.
 2. “You’re always in control.” We beheersen zelden onze omgeving of onze omstandigheden. Maar wat we wel beheersen is hoe we deze gebeurtenissen interpreteren en hoe we ermee omgaan. Je bent altijd in volledige controle over je eigen beslissingen.
 3. “The truth is the only way.” Eerlijkheid duurt altijd ‘t langst. Er is geen eer en geen progressie in leugens of de waarheid verdraaien.
 4. “Am I making an impact?” Dé vraag die je je bij elke actie moet stellen: heeft wat ik nu doe of ga doen een meerwaarde? Dit kan zowel voor jezelf zijn als voor anderen. Geef betekenis aan je leven door jezelf telkens deze vraag voor te spiegelen.

Tamashi is ervan overtuigd dat als we al onze acties filteren door deze vier pijlers, we zelden een slechte beslissing maken. Als we dan toch eens een slechte beslissing maken, hoeven we niet bang te zijn voor het eindresultaat. Aangezien we de beslissing in alle eer en geweten en met een goed begrip hebben gemaakt. Meer kunnen we van onszelf niet verwachten.

Waar gaan we naartoe?

Tamashi’s doel is om simpele oplossingen te vinden waar we zoveel mogelijk mensen mee kunnen verderhelpen. We zijn gestart met Goodmorning, dat we in de toekomst verder willen verfijnen aan de hand van feedback van onze community. Uiteraard blikken we ook al vooruit en werken we aan de launch van een tweede product in 2020 waarmee we hopen mensen te kunnen helpen het maximale uit zichzelf te halen.

Timeline Tamashi
 • Maart 2018: Onze founder was altijd al geïnspireerd om mensen hun ware potentieel te doen inzien. Maar had nog geen concreet plan uitgewerkt.
 • April 2018: De visie wordt concreter: het idee Tamashi is officieel geboren, zij het onder een andere naam
 • Juni 2018 – September 2018: Het product ontwikkelen en de juiste partner vinden blijkt geen makkelijke opdracht. Uiteindelijk wordt er een basis gecreëerd.
 • Oktober 2018 – December 2018: Zowel het product als de ideale ochtendroutine wordt volop uitgewerkt
 • Januari 2019: Eureka! Na zo’n 34 testsamples komen we tot de eerste succesvolle versie van ons product met vanille als eerste smaak.
 • Februari 2019 – Mei 2019: Hoera! We zijn erin geslaagd ook een heerlijke koffievariant te maken en bereiden de launch voor.
 • Juni 2019: We lanceren ons product in Vlaanderen en Nederland en zijn enorm benieuwd naar de reacties!
 • September 2019: We zijn vanaf nu beschikbaar in heel België en Frankrijk.
 • December 2019: Je kan ons nu proeven met een kleiner sample pack.
 • April 2020: Nieuwe smaken!

Happiness is the highest form of health

Het gezicht achter Tamashi: Amory

Ik, Amory, ben zelf altijd enorm bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Zowel op fysiek als mentaal vlak, maar ook sociaal- en carrièregewijs. Op 17-jarige leeftijd stootte ik – door mijn afkeer voor de oppervlakkigheid van ons dagdagelijks leven – op het Boeddhisme.

Boeddhisme was voor mij de eerste keer dat ik in aanraking kwam met een beweging die zelf het leven in handen neemt. Dit stond – en staat nog steeds – centraal in mijn leven. Door me hierin te verdiepen heb ik nieuwe filosofieën en gedachtegangen ontdekt die me een frisse kijk op onze maatschappij gaven.

Mijn échte passie is nadenken over hoe we nog meer onszelf kunnen worden door na te gaan welke structuren in ons ‘belief-systeem’ en in onze acties terugkomen en deze om te zetten in iets waarvan we gelukkiger worden. Vanuit die passie is Tamashi dan ook ontstaan. Tamashi is voor mij een middel waarmee ik een bescheiden impact kan hebben op de wereld zoals ik hem zie: ons geluk terug in eigen handen nemen. Daar wil ik voor vechten.

Je beste versie van jezelf zijn is niet altijd makkelijk. Je moet er veel voor opofferen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit op het eind van de rit écht bijdraagt tot een waardevol en gelukkig leven.