shop
Leeg
nl

Share this

De 10 beste gezondheidsapps voor een gezonde levensstijl

Op je voeding letten, sporten, voldoende hydrateren en ook nog eens voldoende slaap krijgen kan een full-time job zijn. Je dagen zijn vaak al zo druk, dat het moeilijk is om bovenop alles nog met je gezondheid bezig te zijn.

Gelukkig leven we in de 21ste eeuw en hebben we technologie die ons het leven makkelijker kan maken. We selecteerden de 10 beste gezondheidsapps die je kan downloaden om je lichaam en geest in topvorm te houden!

1. MyFitnessPal

myfitnesspal-app
MyFitnessPal


Je dieet volgen én gemotiveerd blijven, is een koud kunstje met MyFitnessPal als je sidekick. De app is niet voor niets één van de beste gezondheidsapps in de iTunes App Store. MyFitnessPal beschikt over een database met voedingswaarden van meer dan 5 miljoen producten.

Download de MyFitnessPal app voor iPhone of voor Android

2. HeadSpace

headspace-app
Headspace


A healthy mind in a healthy body, dat is waar we bij Tamashi heilig in geloven. Combineer je dagelijkse workout met wat meditatie voor een optimale gezondheid. Verschillende wetenschappelijke studies toonden al de de voordelen van mediteren op onze gezondheid aan.

Download de Headspace app voor iPhone of voor Android.

3. Calm

calm-app
Calm


Even weg van de drukte? Dan is de Calm app perfect wat je zoekt. Calm legt je in zeven dagen uit wat meditatie en mindfulness is en helpt je ontspannen aan de hand van oefeningen en rustgevende geluiden. De gratis scan laat je zelfs toe een bodyscan uit te voeren. Neem je het betalend abonnement, dan heb je toegang tot een hele waaier aan extra’s zoals slaaphulp en oefeningen die je concentratie en zelfvertrouwen boosten.

Download de Calm app voor iPhone of voor Android

4. Sleep Cycle

sleepcycle-app
Sleep Cycle

Goed en voldoende slapen is een essentieel onderdeel van een gezonde, energieke levensstijl. Als je niet genoeg slaapt, zal je lichaam moeite hebben om hart en bloedvaten te herstellen en je hormonen en je bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Sleep Cycle is een fantastische gezondheidsapp die je hartslag monitort tijdens je slaap en zo de kwaliteit van je slaap bijhoudt. Maar de beste feature van Sleep Cycle is misschien wel z’n ingebouwde wekker. De app volgt je slaappatroon op en wekt je ’s ochtends tijdens je lichtste slaapfase, zodat je perfect uitgerust bent en helemaal klaar bent voor een productieve dag!

Download de Sleep Cycle app voor iPhone of voor Android

10-gezondheidsapps

Meer tips voor een betere nachtrust?

Hoe je je avond afsluit, heeft een grote impact op de kwaliteit van je nachtrust.

Ontdek de geheimen van een goede avondroutine

5. Nike Training Club

nike-training-club-app
Nike Training Club


Met de Nike Training Club heb je een bijna volwaardige personal trainer bij de hand op je smartphone. Je vindt er workouts die variëren van krachttraining tot yoga en de extra tips die je krijgt rond training, voeding, welness en mindfulness maken van Nike Training Club een complete gezondheidsapp. Voor de ontwikkeling van de app werkt Nike samen met toptrainers en topatleten. Je kan er zelfs voor kiezen om een workout te doen die gebaseerd is op je favoriete atleet, zoals Serena Williams of LeBron James bijvoorbeeld.

Download de Nike Training Club app voor iPhone of voor Android

6. Seven – 7 Minute Workout

7-minute-workout-app
7 Minute Workout

Geen tijd is geen excuus. Een dagelijkse workout hoeft maar 7 minuten te duren. Je hoeft je niet eens naar de fitness te begeven. Met de 7 Minute Workout app doe je korte workouts voor je hele lichaam, zonder dat je daarvoor extra trainingsmateriaal nodig hebt. Je start met oefeningen voor beginners die geleidelijk aan zwaarder worden.

Download de 7 minute workout app voor iPhone of voor Android

7. Runkeeper

runkeeper-app
Runkeeper

Sport je toch liever buiten, dan is Runkeeper je go-to app! Runkeeper trackt je calorieverbruik en je evolutie én motiveert je om je doelstellingen te behalen. Na je workout beloont de app je zelfs met mooie kortingen van sportmerken of gezondheidsproducten.

Download de Runkeeper app voor iPhone of voor Android

8. Strava

strava-app
Strava

Strava is wereldwijd één van de meestgebruikte mobiele apps om je sportprestaties bij te houden en is bijna uitgegroeid tot een sociaal netwerk van sportfanaten. Je kan de app makkelijk connecteren met je smart watch of fietscomputer. Naast je eigen activiteit bijhouden, kun je onderweg contact maken met andere sporters die ook Strava gebruiken en hun routes delen, elkaar volgen of op elkaars activiteit reageren. Zo kun je je vrienden uitdagen om elkaar te motiveren of zelfs online sportclubs oprichten om samen de uitdaging aan te gaan!

Download de Strava app voor iPhone of voor Android

9. Blinkist

blinkist-app
Blinkist

Boeken lezen is een must voor je mentale gezondheid. Maar laat ons eerlijk zijn, na een dag werken, eten klaarmaken, sporten en opruimen, enz. wil je maar één ding… slapen. Om toch mee te zijn met de laatste nieuwtjes en je dagelijkse leesportie binnen te krijgen is er blinkist. Deze app vat de belangrijkste zaken van meer dan 3000 non-fictie boeken samen. Jij leest ze makkelijk in een kwartiertje uit op je smartphone of tablet.

Download de Blinkist app voor iPhone of voor Android

10. TheFabStory: Fabulous – Self Care

fabulous-app


Gezonder leven, meer slapen, een ochtendroutine kweken, … Jezelf nieuwe gewoontes aanleren en deze ook volhouden is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Fabulous is een geniale gezondheidsapp die je daarbij stap voor stap op weg helpt.

Het begint heel eenvoudig: met een glas water drinken als je wakker wordt. Zo breng je je lichaam op gang en start je je dag goed (een tip waar we bij Tamashi ook trouw bij zweren!).

Om je deze gewoonte aan te leren, stuurt de Fabulous app je een reminder voor je gaat slapen, zodat je alvast een glas water op je nachtkastje zet de avond ervoor en dit in de chaos van de ochtend niet vergeet.

Na een paar keer heb je de herinnering niet meer nodig en is het tijd om één van de vele andere gewoontes aan te leren op een gelijkaardige manier.

Download de Fabulous app voor iPhone of voor Android

gezondheidsapps-ochtend

Jezelf de perfecte ochtendroutine aanleren?

Ontdek onze complete gids om jezelf de perfecte ochtendroutine op jouw maat aan te leren!

Lees alles over de perfecte ochtendroutine

Je merkt het, een gezonde levensstijl aanhouden hoeft niet time-consuming te zijn. Download enkele van bovenstaande apps op je smartphone of tablet en start je productieve dag.