shop
Leeg
nl

Share this

Ontbijtdrank: de ideale oplossing voor een gemakkelijk ontbijt

Ontbijt maken kan tijdrovend zijn. Zeker als je een gezond ontbijt wil maken. Een ontbijtdrank is dan de ideale oplossing om gezond en zonder tijdverlies aan je dag te beginnen.

Is een ontbijtdrank gezond?

Een ontbijtdrank is er in allerlei verschillende soorten: je hebt de gekende drinkyoghurt met fruit en verschillende ontbijtdranken met granen en/of met zuivel bijvoorbeeld. Fruit, zuivel en vezels zijn allen gezond voor ons lichaam. Op zich zou je dus zeggen dat ontbijtdrank gezond is.

Echter zijn er veel ontbijtdranken op de markt die een flinke portie suiker bevatten, waardoor ze minder gezond zijn dan je zou denken. Daarnaast zijn de porties van veel ontbijtdranken vaak te klein en bevatten ze te weinig calorieën om een hele voormiddag door te komen, waardoor je sneller geneigd bent tussendoor naar (ongezonde?) snacks zal grijpen.

Uiteraard zijn er ook ontbijtdranken op de markt waar wel alles in zit en kun je ze niet allemaal over één kam scheren. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je een ontbijtdrank wil die als volwaardig gezond ontbijt kan doorgaan.

Wat moet er in een gezond ontbijt zitten?

Kijk goed wat er op de verpakking van een drinkontbijt staat. Een goed en gezond ontbijt zou gemiddeld zo’n 400 kCal moeten bevatten om de dag optimaal door te komen en bevat een aantal fundamentele componenten.

Macronutriënten

Allerbelangrijkst zijn je macronutriënten: de drie primaire bouwstoffen die je lichaam dagdagelijks nodig heeft. Mik voor een goede verhouding van je macronutriënten in je ontbijt op:

  • Proteïne: 10 tot 35% van de totale kCal
  • Koolhydraten: 45 tot 65% van de totale kCal (leg de focus op complexe koolhydraten)
  • Vetten: 20 tot 35% van de totale kCal (leg de focus op onverzadigde vetten)

Micronutriënten

We letter er vaak minder op, maar daarom niet minder belangrijk, zijn onze micronutriënten. Dit zijn onder meer vitamines en mineralen. Denk aan vitamines zoals vitamine B en vitamine C of bekende mineralen als ijzer, magnesium en calcium.

Hoewel micronutriënten vaak minder aandacht krijgen in onze voeding dan macronutriënten, hebben ze een heleboel positieve effecten op ons lichaam en onze gezondheid en is het belangrijk dat je er dagelijks voldoende van binnenkrijgt.

Meet Goodmorning: een volwaardig drinkklaar ontbijt

Een drinkklaar ontbijt als Goodmorning van Tamashi bevat liefst 26 van de belangrijkste vitaminen en mineralen en heeft een goed onderbouwde verhouding macronutriënten en calorieën.

Een flesje Goodmorning is 400 kCal op de kop en bevat de nodige vezels om je een blijvend verzadigd gevoel te geven en voldoende energie om de voormiddag productief door te komen. Tamashi is bovendien volledig allergenen-vrij en bevat geen gluten of lactose.

de-voordelen-van-een-ontbijtdrank-zoals-goodmorning

De voordelen van een ontbijtdrank

Je wint tijd

Uitgebreid en gezond ontbijten vergt de nodige tijd en energie. Niet alleen moet je wekker net dat tikkeltje vroeger ingesteld staan, ‘s morgens een gezond ontbijt in elkaar flansen en achteraf alles weer netjes opruimen, neemt wel even in beslag. Kostbare tijd die je niet altijd hebt wanneer je nog een heleboel andere dingen aan je hoofd hebt. Een drankje dat je als snel ontbijt kan consumeren, bespaart je een hele hoop kopzorgen op die dagen dat je er echt niet toe komt.

Makkelijk multitasken

Een ontbijtdrank kan je productiviteit op het werk een stevige boost geven, simpelweg omdat je kan multitasken. Hoe makkelijk is het om aan je bureau te kunnen werken en tussendoor af en toe een slok van je ontbijtdrank te nemen, zonder dat dit veel tijd en plaats in beslag neemt? In de tijd dat je anders je ontbijt zou hebben klaargemaakt, heb je nu al ontbeten én zijn die eerste mails al de deur uit.

Makkelijk je calorieën tracken

Of je doelstelling nu afvallen is, op gewicht blijven of aankomen: je calorie-inname monitoren is essentieel. Zelf je ontbijt of een ontbijtdrank maken met alle verschillende ingrediënten en doseringen is een stuk lastiger om je calorieën perfect af te meten. Met een ontbijtdrank als die van Tamashi is dat probleem volledig van de baan. Je weet perfect hoeveel calorieën je ontbijtdrank bevat en wat de verhouding van macro- en micronutriënten is. Zo kun je je ontbijt perfect integreren in je dieet- of voedingsplan.


Wanneer het aan de juiste voorwaarden voldoet, kan een ontbijtdrank een geweldig alternatief zijn voor een makkelijk, gezond en snel ontbijt.

Wil je zelf de voordelen van een ontbijtdrank ontdekken?
Ervaar het zelf met Goodmorning van Tamashi.